Rookvrij Opgroeien

Roken? Houd kinderen er buiten.

Question

U heeft met JA geantwoord.

Veel mensen denken dit, maar het klopt niet. De afzuigkap haalt maar een deel van de rook weg. De rest blijft in huis hangen en slaat neer op bijvoorbeeld meubels, speelgoed en gordijnen. Zo komen de schadelijke stoffen dus toch nog bij je kind. Meer weten? www.rookvrijopgroeien.nl << ga terug naar de quiz

U heeft met NEE geantwoord.

Roken onder de afzuigkap is inderdaad geen goede oplossing. De afzuigkap haalt maar een deel van de rook weg. De rest blijft in huis hangen en slaat neer op bijvoorbeeld meubels, speelgoed en gordijnen. Zo komen de schadelijke stoffen dus toch nog bij je kind. Meer weten? www.rookvrijopgroeien.nl << ga terug naar de quiz

In tabaksrook zitten giftige stoffen, zoals nicotine, ammoniak en teer. Als je rookt waar je kind bij is, ademt je kind deze stoffen in. Voor kinderen is dit extra slecht omdat hun lichaam nog in ontwikkeling is.

Kinderen kunnen ziek worden van meeroken. Ze kunnen bijvoorbeeld oorontsteking krijgen. Het kan ook zijn dat hun longen zich minder goed ontwikkelen.

Je kunt je kind beschermen tegen meeroken door te zorgen voor een geheel rookvrij huis. Rook daarom buiten.

Het is niet altijd makkelijk om te zorgen voor een rookvrij huis. Voor vragen of hulp kun je terecht bij een van onze medewerkers..

Of doe mee met het online programma op www.rookvrijopgroeien.nl

 

Wil je nu alvast tips en informatie? Bekijk dan onderstaande filmpjes en doe de test!