Spetterende start Ouders Lokaal

Start Ouders Lokaal 3

Donderdag 30 november vond de spetterende aftrap van Ouders Lokaal plaats. Het was een groot succes: er waren 250 mensen aanwezig, waarvan 20 ouders die zich willen gaan inzetten voor Ouders Lokaal. Wethouder Anne Brommersma opende de avond met een korte uitleg over Ouders Lokaal en kondigde bestsellerauteur en omdenkfilosoof Berthold Gunster aan. Naast vele hilarische voorbeelden, gaf Berthold een aantal handvatten tot omdenken in de opvoeding: problemen als mogelijkheden zien.  ‘Ja, en…’ in plaats van ‘Ja, maar’. En vooral: Stop met opvoeden! De herkenning van de opvoedproblemen die werden genoemd, zorgden voor zowel schaterende lachsalvo’s als hard meeknikkende hoofden.  

Start Ouders Lokaal 4

Conclusie: we moeten het niet perfect willen doen. Meelopen met kinderen in plaats van als gids voor ze uitrennen. Focussen op het hier en nu in plaats van op het later als je groot bent. En laten we vooral ook als ‘collega-opvoeders’ met elkaar delen en meeleven. Zoals gisteravond bleek: het is geruststellend om te horen dat er meer ouders zijn met kinderen die alleen maar willen gamen, ’s ochtends niet vooruit te branden zijn of juist om 6u ’s ochtends veel te actief rond het huis steppen. Wat een schat aan ervaringen en adviezen van al die ouders! Dat laat meteen het doel van Ouders Lokaal zien: met elkaar praten over de opvoeding en ervaringen te delen om van elkaar te leren. Ouders Lokaal hoopt dat door ouders met elkaar te verbinden, er leuke initiatieven ontstaan die gezamenlijk gerealiseerd kunnen worden in De Bilt.

Start Ouders Lokaal 2

Help je mee?

Ouders Lokaal is een platform voor en door ouders, dit betekent dat we ook graag in contact komen met enthousiaste ouders die zich willen inzetten voor andere ouders (en kinderen). Dit kan op heel veel manieren binnen Ouders Lokaal! Wil je vrijwilliger worden? Of heb je zelf een leuk idee dat je gerealiseerd wilt zien worden binnen de gemeente De Bilt? Stuur een mailtje naar info@ouderslokaal.nl dan bekijken we samen de mogelijkheden. Op dit moment zijn we op voorhand al op zoek naar vrijwilligers voor de Mama Lokalen en Workshops Lokaal. Ben je goed in PR/social media of wil je je daarin ontwikkelen? Ook daar zoeken we nog iemand voor!  

Start Ouders Lokaal 5